• info@anemiapartments-ikaria.com
  • +30 22750 71190
Book Now

Παραλίες - Anemi

SLIDER PHOTO INTRO

 

Η Ικαρία διαθέτει πανέμορφες παραλίες που προκαλούν δέος και σαγηνεύουν. Εκτός από αμμουδιές, υπάρχουν πολλές παραλίες με βότσαλο και άλλες απομονωμένες, χωρίς πρόσβαση με όχημα. Νότια, στην πλευρά του Αγίου Κηρύκου, υπάρχουν προσβάσιμες παραλίες στο Πριόνι, τη Λευκάδα, το Ξυλοσύρτη, το Φάρο, το Δράκανο, το Κεραμέ και στα Θέρμα. Βόρεια, ανάμεσα στο Περδίκι και στο Μονοκάμπι, στο χωριό Κιόνιο (Νέγια) θα βρείτε τρεις ήσυχες παραλίες: το Κιόνι, το Αυγολυμί και την Λειβάδα. Στην περιοχή του Ευδήλου έχετε πολλές επιλογές: Φύτεμα, Φλες, Κεραμέ, Κυπαρίσσι, Κάμπο-Οινόη και Καραβόσταμο. Τέλος, στην περιοχή των Ραχών υπάρχει το Γιαλισκάρι, η Μεσαχτή, το Λιβάδι, το λιμανάκι του Αρμενιστή και ο Νας.

Αναλυτικά:

Παραλία Αρμενιστή. Μέσα σ’ έναν γραφικό κόλπο, είναι αμμώδης με λίγα μικρά βότσαλα και τα νερά της είναι ήρεμα. Μετά το μπάνιο επισκεφθείτε οπωσδήποτε το χωριό και τα παραδοσιακά ταβερνάκια. Στην παραλία υπάρχουν μόνο ψάθινες ομπρέλες (δωρεάν).

Λιβάδι. Δίπλα στον Αρμενιστή με πυκνή βλάστηση, τρεχούμενα νερά, χρυσή αμμουδιά και κρυσταλλένια νερά. Η παραλία Λιβάδι προσφέρει τα πάντα. Βρίσκεται κοντά στον Αρμενιστή και είναι πλήρως οργανωμένη. Η παραλία είναι ιδανική για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, αφού εδώ θα βρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για το αγαπημένο τους σπορ. Μην ξεχάσετε να περάσετε από την καντίνα της Χαρούλας για κουβεντούλα και … χαλαρές καταστάσεις…

Μεσακτή. Στην περιοχή Γιαλισκάρι, βρίσκεται η δημοφιλής παραλία της Μεσαχτής. Στην ακτή σχηματίζονται λιμνούλες από τα δυο ποτάμια που εκβάλλουν εκεί. Τα ρηχά της νερά είναι κατάλληλα για οικογένειες με παιδιά, ενώ ο προσανατολισμός της παραλίας είναι ιδανικός για wind surfing. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bar, ενώ πολύ κοντά θα βρείτε ταβέρνες και καφέ.

Κάμπος. Η αμμώδης παραλία βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, σε κατάφυτη περιοχή, η οποία αν και αρκετά απομονωμένη είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bar.

Νας. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού. Βρίσκεται σε μια μαγευτική τοποθεσία κοντά στον Αρμενιστή, εκεί όπου ο ποταμός Χάλαρης βγαίνει στη θάλασσα. Η αμμώδης και βοτσαλωτή ακτή του περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση, καταρράκτες και πηγές, ενώ στην άκρη της παραλίας υπάρχουν τα ερείπια του ναού της Αρτέμιδος. Για να φτάσετε στην παραλία θα πρέπει να κατεβείτε κάποια σκαλοπάτια, αλλά σίγουρα θα ανταμειφθείτε για τον κόπο σας.

Κεραμέ. Μια μικρή παραλία στη βόρεια πλευρά του νησιού, σε μικρή απόσταση από τον Εύδηλο. Ιδανική για ήσυχο μπάνιο, είναι απάνεμη, με βότσαλα και άμμο. Ο βυθός εδώ προσφέρεται για ψαροτούφεκο λόγω των πολλών βράχων.

Κυπαρίσσι. Αν αναζητάτε ηρεμία στην παραλία, το Κυπαρίσσι είναι η ιδανική επιλογή. Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Εύδηλο και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Δεν υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, αφού το Κυπαρίσσι είναι μακριά από τα κοσμικά μέρη του νησιού.

Άρης Ποταμός: Βγαίνοντας από το Καραβόσταμο, βρίσκετε ταμπέλα Άρης Ποταμος που σας κατεβάζει σε μια παραλία με βότσαλα που έχουν υπέροχα σχήματα. Στη μέση της διαδρομής, μπορείτε να επισκεφτείτε τον παραδοσιακό νερόμυλο. Φτάνοντας στην παραλία σας περιμένει η καντίνα της Κυριακής, με μεζεδάκια, δροσιστικά ποτά και χαλαρή μουσική.

Θέρμα. Η παραλία των Θέρμων, γνωστή για τα ιαματικά της λουτρά, θα τη βρείτε στον Άγιο Κήρυκο, μέσα σ’ έναν απάνεμο όρμο. Το ζεστό ιαματικό νερό που γεμίζει τις λιμνούλες στην παραλία έρχεται από την πηγή Λουμάκια.

Σεϋχέλες. Χρωστούν την ονομασία τους στα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, στο σμαραγδένιο ακρογιάλι και στα λευκά βότσαλα της ακτής. Η παραλία δημιουργήθηκε από τις κατολισθήσεις κατά τη διάνοιξη του τούνελ του Μαγγανίτη. Βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τον Άγιο Κήρυκο, κρυμμένη σε έναν ορμίσκο και για να την φτάσετε θα πρέπει να διασχίσετε ένα σχετικά δύσβατο μονοπάτι που ξεκινάει από τον κεντρικό δρόμο, διαφορετικά μπορείτε να πάρετε το βαρκάκι από το λιμανάκι του Μαγγανίτη το οποίο θα σας μεταφέρει στην παραλία  σε δέκα λεπτά!

Λευκάδα. Η Λευκάδα είναι λουτρόπολη και στην όμορφη βοτσαλωτή ακτή της καταλήγουν τα ζεστά νερά από την ιαματική πηγή της περιοχής. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Ικαρίας και θα φτάσετε εκεί μέσω ενός χωματόδρομου. Είναι ιδανικό μέρος για ήσυχο μπάνιο.

Φάρος. Η αμμώδης παραλία βρίσκεται σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τον Άγιο Κήρυκο, στον δρόμο προς τα Θερμά. Είναι η μεγαλύτερη παραλία του Αγίου Κήρυκου και προσελκύει αρκετό κόσμο για τον μοναδικό βυθό της, που την καθιστά ιδανικό μέρος για καταδύσεις. Είναι οργανωμένη, με καφετέριες, μπαρ, ομπρέλες, γήπεδο beach volley, και υποδομές για διάφορα θαλάσσια σπορ.